Cursos de vela llatina en marxa.



Alumnes del curs de grumets d'Orsapop a Torredembarra en una sessió pràctica.

Recollides les dades de bona part de les entitats que formen la Federació, es pot informar que actualment s’han iniciat a bona part del nostre litoral diferents cursos de navegació amb vela llatina. Algunes entitats tenen fins i tot llista d’espera per l’inici de nous cursos.

Fins ara totes les entitats han fet els cursos inicials, anomenats de grumets.

L’Associació de La Cala de l’Ametlla de Mar ja ha finalitzat el primer curs amb 4 alumnes i és en preparació del següent.

L’Arjau, vela llatina de Cambrils, està treballant amb el Club Nàutic d’aquella vila per organitzar el primer curs.

L’Orsapop de Torredembarra, també ha finalitzat el primer curs amb sis alumnes i està preparant el següent.

A l’Associació Carlos Barral, vela llatina de Calafell s’està fent aquestes setmanes el primer curs amb sis alumnes i tenen una llista d’espera de 15 persones.

A la mar de dalt, A tot drap de Sant Pol de Mar tenen 15 persones preinscrites per fer el curs que encara no ha començat.

Al Moll d’Arenys, estan fent uns tastos en forma de sortida a la mar els dissabtes per animar a persones alienes a aquest món a iniciar-s’hi. El curs s’iniciarà a finals de setembre.

L’Associació dels Amics de la vela llatina de Calella de Palafrugell tenen previst fer el primer curs a Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració del seu Club Nàutic a inicis d’octubre.

I finalment, L’associació d’amics de la vela llatina de Cadaqués ha decidit que iniciarà els cursos l’any 2023.

A més, a més,...

La Federació ja disposa dels 5 vídeos que ha produït i que formen part del nivell d’iniciació a la vela llatina. La resta dels vídeos, corresponents al nivell de perfeccionament-tripulant, està previst estiguin a disposició a partir de finals de setembre. Aquests vídeos seran distribuïts als monitors de la Federació pel seu ús durant les sessions formatives.
 
Els alumnes en una sessió teòrica.
En properes setmanes i amb la col·laboració de la Facultat de Nàutica de Barcelona, es signarà el conveni per poder usar una embarcació de 8 m d’eslora i amb una capacitat de 10 persones per a fer els cursos allà on sigui necessari.
2 alumnes a bord d'un llaüt sota l'atenta mirada del monitor.


Informació: Jordi Pagès. Redacció: Escenavegant