100 anys navegant per la Costa Brava



Amb motiu de la celebració del centenari del bateig per part del periodista Ferran Agulló de la costa gironina amb el nom de Costa Brava, la Federació per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i La Mar d’Amics proposa una activitat marinera per la seva commemoració.
Durant els dies festius de la setmana santa de 2009, del dijous 9 al diumenge 12 d’abril es reunirà la major part de estol de barques tradicionals amb qualsevol tipus d’aparell vèlic encara vives a la costa catalana per navegar plegades en aquesta ruta commemorativa. En diferents etapes acostarà aquest tipus de navegació a cadascuna de les viles visitades: Sant Feliu de Guíxols, Sant Antoni de Calonge i Palamós, per donar testimoni i difusió d’una manera de navegar i viure la mar que ara, d’acord amb el Manifest de Slow Sailing (Navegació Tranquil•la) es torna a reivindicar.
L’activitat marítima s’arrela a terra amb un seguit d’activitats a cadascuna de les viles, a més d’una ruta molt propera a la costa que permetrà gaudir al públic de la navegació i les maniobres dels vells, i bells, bastiments des de camins de ronda, passejos i espigons.

Més informació i document de preinscripció a www.lamardamics.org ,
o enviant un correu a 100anyscostabrava@lamardamics.org