Presentació de la Ruta marítima d’embarcacions tradicionals

Dia: Dimarts, 24 de març de 2009
Hora: 19 h
Lloc: Sala d’Actes del Museu Marítim de Barcelona

L’acte de presentació comptarà amb la presència de :

-Sr. Roger Marcet, Director del Museu Marítim de Barcelona.
-Sra. Carme Polo, Cap de l’Oficina del Centenari de la Costa Brava, Patronat de Turisme Girona Costa Brava Girona.
-Sr. Josep Vázquez, President de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim.
-Sr. Agustí Martín, Capità i responsable de Navegació.
-Sr. Jordi Salvador, President de La Mar d’Amics de Palamós


Fa cent anys, el periodista Ferran Agulló va batejar la costa gironina amb el nom de Costa Brava. Per commemorar aquest centenari, i durant les festes de Setmana Santa de 2009, del 9 al 12 d’abril, un estol d’embarcacions tradicionals, amb qualsevol tipus d’aparell vèlic, encara vives a la costa catalana, es reunirà per navegar totes juntes en aquesta ruta commemorativa.

L’objectiu és acostar aquest tipus de navegació a cadascuna de les viles visitades: Sant Feliu de Guíxols, Sant Antoni de Calonge i Palamós, per donar testimoni i fer difusió d’una manera de navegar i de viure la mar que ara, d’acord amb el “Manifest de Slow Sailing” (Navegació Tranquil•la), es torna a reivindicar.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona apadrina aquesta ruta marítima dins dels actes de celebració del Centenari de la Costa Brava i aporta les banderes amb el lotip del Centenari de les embarcacions que hi participaran.

La navegació, sempre que temps ho permeti, es farà molt propera a la costa, perquè el públic pugui gaudir de les maniobres dels vells bastiments. L’activitat marítima es completarà amb una sèrie d’activitats a terra, en cadascuna de les viles.

Aquesta regata ha estat organitzada per la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i l’associació La Mar d’Amics i compta, entre d’altres entitats, amb la col•laboració del Museu Marítim de Barcelona. El pailebot Santa Eulàlia, vaixell insígnia del Museu Marítim de Barcelona, serà un dels vaixells històrics participants.

Més informació a www.lamardamics.org