Passa al contingut principal

UN MAR D'EXPERIÈNCIA, Jornada per a associacions i particulars vinculats al patrimoni marítim i la navegació tradicional

En els últims anys la activitat al voltant de la recuperació del patrimoni marítim i la navegació tradicional ha anat en augment. Però les associacions i els particulars que s’hi dediquen sovint topen amb problemes i entrebancs a l’hora, per exemple, de recuperar una embarcació i de gestionar-ne el funcionament; o bé no tenen eines per a donar a conèixer les seves activitats a la resta de la ciutadania. La jornada “Un mar d’experiències” va dirigida a associacions privades, especialistes i particulars d’aquest sector, i té per objectiu intercanviar coneixements i experiències pràctiques, tant en la gestió del patrimoni marítim com en l’organització del propi moviment associatiu.  

PROGRAMA


09:30  Benvinguda a càrrec de Ferran Barri, vicepresident de Patí Català Calafell.

 10:00 Experiències en la recuperació i gestió d’embarcacions associatives

La sessió pretén posar en comú tres experiències diferents dutes a terme per tres entitats que disposen d’una embarcació associativa, dues recuperades i restaurades i una de nova construcció. Pros i contes de la participació d’administracions i museus, la formació ocupacional en la restauració d’embarcacions, i el voluntariat en la dinamització d’embarcacions associatives seran alguns dels temes a tractar. 

-          La recuperació, restauració i gestió del “Sant Ramon”, a càrrec de l’associació Bricbarca de Vilassar de Mar.

-          La construcció i gestió del “Sant Pau”, a càrrec de l’associació A Tot Drap de Sant Pol de Mar.

-          La recuperació i restauració de la “Teresa”, a càrrec del Museu d’Història de Cambrils i de l’associació L’Arjau.

11:30 – 12:00 Pausa cafè

12:00  Experiències amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials

Ens els últims anys l’espai en els mitjans de comunicació dedicat a les embarcacions i la navegació tradicional ha augmentat considerablement. Un programa de televisió, una revista específica i diversos programes de ràdio es fan ressò de les activitats de les associacions i professionals del sector. I ara Internet i les xarxes socials amplien encara més les possibilitats comunicatives.  Però aprofiten prou, les associacions, aquestes possibilitats de comunicació?

-          Josep Anton Trepat, redactor en cap de la revista “Argo” i reporter del programa “Thalassa”, parlarà dels interessos i necessitats d’aquests dos mitjans i de la manera de col·laborar-hi.

-          Rosa Ramos, responsable de màrqueting i comunicació de l’emissora online 360ràdio exposarà el projecte de programa dedicat a la navegació tradicional.

-          Jordi Salvador, explicarà la seva experiència com a redactor i presentador del programa “Terra de Mar”, de Ràdio Palamós, del qual se n’han fet una seixantena d’emissions.

-          Joan Sol, blogaire i administrador del grup “Slow Sailing -  Navegació Tranquil·la” a Facebook, parlarà de les possibilitats comunicatives que ofereixen les xarxes socials.


14:00 Cloenda i dinar

El preu del tiquet és de 15 €.  Es prega confirmar l’assistència al dinar en el moment de fer la inscripció a la jornada.