2016: Llarga temporada de Trobades de navegació tradicional.

                             

     



Aquest 2016 ha tingut una llarga temporada de Trobades. S'inicià el cap de setmana anterior a la Setmana Santa, del 18 al 20 de març, amb l'estrena de la nova festa marítima: Escala a Barcelona. Una activitat que relligada amb la ja veterana, malgrat la seva joventut, Escale à Sète, aconseguí la presència de vaixells tradicionals i clàssics de grans eslores al port barceloní. La Federació hi fou present, com no podria ser d'altra manera, amb vàries embarcacions i un estand en terra. Aquesta però no fou la única efemèride destacable com a novetat. La Associació Gironina d'Amics de la Mar (AGAM) de recent incorporació a la FCCPMF organitza a Sant Feliu de Guíxols el XXX aniversari de la primera trobada de vela llatina de Catalunya el 21 de maig, que comptà amb la col·laboració del CN de Sant Feliu de Guíxols i la presència d'embarcacions de la Catalunya nord com havia passat 30 anys enrere. També una entitat nova a la Federació, El Moll d'Arenys de Mar, organitzà una trobada el cap de setmana del 28 i 29 del mateix mes.
A partir d'aquí arriben les tradicionals trobades del mes d'estiu. El dia 4 les embarcacions tenien la cita al Port Marina de Badalona. El 25 coincidència habitual, Cambrils celebrava la seva X Festa de l'Ormeig i Calella de Palafrugell la seva XXIV Trobada. L'Ametlla de Mar ens sorprengué a tots desplaçant el gruix de la seva trobada dels dies 8 al 10 de juliol al riu Ebre, amb una magnífica activitat fluvial dissabte i una navegada per mar obert fins a La Cala el diumenge. L'Ametlla ja escalfa motors per ser l'amfitriona de la IV Festa del Mar del 2017. Pineda de Mar prengué el relleu el dia 30 de juliol amb la seva VII Trobada organitzada per l'Associació El Mamelló que esperem aviat formi part de la Federació. La primera quinzena d'agost fou un temps de descans per la traca final. El amics de A Tot Drap ens convidaren a la seva Firamar el 20 i 21. Data compartida amb la XXIX Trobada de Cadaqués, la degana de la vela llatina catalana. Una delegació de la Federació fou present també el 27 i 28 d'agost a la Festa del Riu de Mora d'Ebre. I ja entrat el setembre, important delegació a la Trobada Vire-vire de Polilles organitzada pels companys de GAPAMAR i l'Associació Ports de Caractère. Acabem la temporada com ja fa anys a L'Escala en la seva XXI Trobada.

Ha estat un any interessant amb propostes noves i velles. Amb iniciatives que cal aplaudir i fer resilients en el futur. La Federació i les entitats que la formen van agafant una bona arrencada i sembla que el rumb és el correcte. Què els vents i les onades ens ajudin a arribar al port de destí.