Donació de llibres a la Federació.


En aquest món hom se sol trobar amb persones especials de tota mena. Una d'elles és en Gabi Juanes. Fa unes setmanes va posar en un grup de WhatsApp que tenia una petita col·lecció de llibres nàutics i que se'n volia desfer. Ràpidament fou preguntat si se'ls volia vendre o si els donaria a una entitat com la Federació. La resposta fou immediata, si eren per la biblioteca de la FCCPMF els donava sense cap mena de dubte.

Molts no el coneixeu. De fet és difícil fer-ho. En Gabi és una persona callada, discreta, sovint transparent. Potser el recordeu quan era el primer oficial al Cyrano, al costat d'en Miquel Melero. A partir d'allà va sortir una coneixença amb l'autor d'aquest article que implicà una sèrie d'interseccions o creuaments en el seu camí vital. Sobretot al voltant de les barques i la seva restauració. Fou soci de La Mar d'Amics i es passa mesos treballant al seu escar de Palamós en la recuperació d'un bastiment força malmès que portava per nom "Sa Lluça". El seu treball fou debades, donat que el temporal de Sant Esteve de 2006 causà forts estralls a l'escar i una de les barques més afectades fou la seva. D'això ja fa temps, ara fa anys que és lluny. El treball professional dins el món nàutic ja ho té això. Actualment treballa a les Canàries com a capità en un vaixell d'investigació. Se li va demanar  que fes cinc línies sobre ell i la seva relació amb el món patrimonial:

"Sóc patró d'altura i bussejador professional, al llarg d'aquest temps he treballat a piscifactories, obra hidràulica, l'"Esperanza del Mar", parcs naturals, projectes mediambientals, xàrters, l'Ictineu...Fa 5 anys que treballo a la Plataforma Oceánica de Canarias. L'art d'aquest ofici al vaig apendre al "Thehis", gràcies a Xavier Nieto (exdirector del CASC), Jordi Ibañez i Miquel Melero. En Miquel en va obrir les portes a la navegació tradicional, és aquí on he aprés de millors persones com l'Anna Puig i en Jordi Salvador. D'aquest últim sempre em va sorprende l'enginy per impulsar projectes al voltant del patrimoni marítim".

Biblioteca de la Federació

La FCCPMF ja té una biblioteca virtual a la web-blog: https://fccpmf.blogspot.com/ , des de fa uns anys. Ara, però, s'obre la oportunitat d'iniciar-ne una de "analògica" que es pot dipositar a la seu actual al Patí Català de Calafell. De ben segur que en el futur hi haurà noves aportacions, donacions, llegats, etc. Els primers títols són:
Registre
Autor
Títol
Editorial
Ciutat
Any
Llegat
CSF1
C.S. Forestier
El guardiamarina Hornblower
Edhasa
Barcelona
2006
Gabi Juanes
EF1
Esther Fernandez de Paz
Carpinteria de Ribera
Junta de Andalucia
Sevilla
1991
Gabi Juanes
ET1
Eric Tabarly
Victoria en solitario
Juventut
Barcelona
1977
Gabi Juanes
GL1
G. Llecha
A vela latina 2a edición
Llagut
Barcelona
1996
Gabi Juanes
JC1
Jacques Cousteau
Los humanos, las orquídeas y los pulpos
Ariel
Barcelona
2007
Gabi Juanes
JL1
Joaquim Llovet
Constructors navals de l'exprovincia marítima de Mataró 1816-1875
Caixa Estalvis Laietana
Mataró
1971
Gabi Juanes
LS1
Luis Salvador
Las Baleares la pesca
Palma
Ciutat de Palma
1880
Gabi Juanes
LTG1
L. T. Gardner
Fastnet,79
Juventut
Barcelona
1979
Gabi Juanes
PG1
Pedro Gonzalez Telmo
Vocabulario marítimo

Sevilla
1696
Gabi Juanes
PW1
Pamela Wood
Salt 2
Anchor press
New York
1980
Gabi Juanes
SC1
Salvaotre Corcioli
Maravillas del mundo submarino
Rodegar
Barcelona
1972
Gabi Juanes
SM1
Salvador Millet Pagés
Desvio de la aguja náutica

Manila
1892
Gabi Juanes

Entre ells s'hi poden trobar algunes petites joies tant pel seu autor, per la temàtica o per la data de la seva publicació.
La Federació agraeix al Gabi Juanes aquesta iniciativa que esperem es vagi ampliant per part d'altres amb el temps.