Ja tenim pavelló oficial!


En la reunió de la Junta-Assemblea de la FCCPMF celebrada el 18 de març de 2017 al Mas de Ca l'Alemany de Parlavà, actual seu de l'Associació dels Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell, s'aprovà definitivament la que ha de ser la nostra bandera, el nostre pavelló.

Es tracta de la bandera històrica de la Marina Catalana que va ser l'estendard de l'almirall Roger de Llúria (segona meitat del S. XIII) des que el rei Jaume II disposa que totes les naus catalanes l'enarboressin com a pavelló distintiu. Més tard la Generalitat republicana (1931) la feu enarborar a les seves embarcacions de vigilància costanera. És doncs un pavelló amb molts segles de història al seu darrere. Sobreposat hi apareix el peix amb les quatre barres a la cua, aquell que s'esmenta a les cròniques de Bernat Desclot: "(...)mas no creu que negun peix se gos alçar sobre mar, sino porta hun escut o senyal del rey d'Arago en la coha (...)". Peix que forma part del logotip de la FCCPMF, dibuixar per l'Oriol Llongueres, i que la identifica a partir d'ara.

La bandera serà presentada oficialment durant la IV Festa del Mar que tindrà lloc a l'Ametlla de Mar del 9 al 11 de juny de 2017.