Crònica de la IV Trobada de Calafell - 2 juny 2018



Sota un cel grisos o rúfol com dirien per l'Empordà, començà la jornada de la IV Trobada de Calafell. A les nou del matí sota la pèrgola del port ja hi havia parades les taules per agafar forces amb un esmorzar a base de pa amb tomàquet i botifarra regat amb vins de la terra i un bon cafè. Abans que la mandra s'entaulés amb les tripulacions fou l'hora d'embarcar-se desprès de rebre les instruccions de navegació a la reunió de patrons al mateix moll. Fotografia de grup amb les veles obertes. Molt poc vent a la sortida del port que obligà a l'ús dels motors per guanyar aigües lliures.
El rumb vers a Calafell i Sant Salvador de Comarruga oferí  a les popes a una brisa que poc a poc, segons anava sortint el sol fins a quedar un dia radiant, s'entaulà en una ventolina molt agradable per navegar sobre una mar absolutament calma. Popa rodona, antenes en creu i ruta a tocar de les boies de protecció de la platja per guanyar visibilitat. Flota més o menys agrupada malgrat els esforços i reiteracions del company Josep a través de la ràdio. Bones imatges i fotografies des de les embarcacions de suport cedides per particulars i pel club de vela de Segur de Calafell. En arribar davant el pòsit de Calafell ens esperaven els llaüts de rem i uns quants companys que a bord dels seus patins catalans ens acompanyaren una bona estona. Arribats a la riera que separa les dues viles -Calafell i Sant Salvador-, ordre de virar per concentrar-nos davant el pòsit de nou. Allà s'embarcaren els familiars de Carles Barral que celebraven el 90è aniversari del seu naixement. Fet l'acte protocol·lari, tothom cap a port.
En arribar-hi les barques foranes - Mestraló i Xerina- que havien arribat per carretera són llevades de l'aigua. I tothom es concentra en l'acte per excel·lència de les trobades (a més de navegar, és clar) que és el dinar. Magnífica paella feta per l'Isma, música en directe amb un saxo tenor i dinar de germanor de nou sota la pèrgola del port. Riure, xerrar, comentar, aprendre, gaudir, amistat, coneixences,... tot això és allò que es troba arreu en una Trobada.
Felicitats Club Patí Català de Calafell- Amics de la vela llatina Carlos Barral. Hi tornarem!