El Club Patí Vela Barcelona, nova entitat de la FCCPMF

 

Des de principis d'any que la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial ha augmentat la família d'amants de la navegació i els bastiments patrimonials. 


El patí a vela va néixer fa més de cent anys a la platja de la Barceloneta, fruit de l’enginy popular.

Fotografia de 1920 aproximadament d'un patí de rem.


El patí neix als anys 20 del segle passat a les platges de Badalona. Es va crear com una embarcació de platja compost per dos flotadors simètrics de proa i popa, unes bancades, i incorporava un rem de doble pala. A finals de la dècada van tenir la idea de col·locar a aquesta embarcació de dos cascs, un arbre i una vela, neix l’actual patí de vela. Tipus d'embarcació que forma part inequívocament del nostre patrimoni marítim català.

El patí es va estendre ràpidament per tot el litoral del Barcelonès i el Maresme i desprès per la resta de la costa mediterrània de Catalunya, Andalusia, València, Illes Balears, Múrcia i un petit salt a Bèlgica, Holanda, Alemanya i França.

Patí català davant la Vila Olímpica de Barcelona.

El Club Patí Vela Barcelona neix amb la vocació de conservar i promoure el caràcter popular d’aquesta embarcació genuïna de Barcelona.

Això ho fan possible amb la fixació de tarifes ajustades i amb l’oferta de flota pròpia per facilitar l’accés popular. Com a entitat sense ànim de lucre s'integren en el teixit associatiu de la ciutat de Barcelona per a posar les seves instal·lacions i activitats al servei de projectes socials.

Amb una vinculació especial amb els barris de la Barceloneta i Sant Martí, organitzen activitats d’integració social partint dels valors de conservació del patrimoni marítim i el respecte i cura del cos mitjançant l’esport.

La creació de la secció Barcelona SUP Club, suposa una gran eina en la tasca social per la simplicitat d’aprenentatge, el reduït cost i el poc risc que comporta la pràctica del paddle surf.

Entre les seves activitats cal destacar l'organització de regates de Patí Català. Regates que es poden seguir online des de la seva pàgina web.

Regata davant Montjuic a Barcelona.
Organitzen també Casals d'Estiu que anomenen Campus d'estiu per mainada de 8 a 15 anys amb diferents tipus de navegació: surf, surfskate, KingSUP, PaddleSurf, Caiac, Patí Català.

Pels adults també fan cursos d'iniciació al Patí Català en sessions de 3 hores.

Podeu trobar-los a:


Club Patí Vela Barcelona Moll de Marina s/n
08005 Barcelona
Telf: 670.089.879
E: info@pativelabarcelona.com